DE ACHTERWAND

Onbezorgd koken en bakken

Een keuken is niet compleet zonder een mooie achterwand. Het is de finishing touch die de sfeer bepaalt en daarnaast is het heel handig! Een achterwand beschermt namelijk tegen vuil, opspattend vet en water. Belangrijk is dat de achterwand hittebestendig en onderhoudsvriendelijk is. U kunt kiezen voor een achterwand achter de hele keuken maar een achterwand alleen achter de kookplaat is ook mogelijk.

Tegels

Heel lang waren tegels de enige keuze als achterwand in de keuken. Voordeel van een tegel is dat deze praktisch en duurzaam is en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Een nadeel is dat de voegen na verloop van tijd vuil worden. Tegels zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, formaten en texturen.

Werkbladmateriaal

Van vrijwel alle werkblad materialen kan ook een achterwand worden gemaakt. De eigenschappen van het gekozen materiaal gelden dan ook voor de achterwand. Zo moet u natuursteen en hout periodiek behandelen en mogen hete pannen een toplaminaat achterwand niet raken. Wij kunnen u goed voorlichten voor de voor- en nadelen zodat u zeker de juiste keuze maakt.

Bokmerk aluminium

Bokmerk achterwanden worden gemaakt van aluminium en daarna voorzien van een beschermende coating. De achterwanden zijn onderhoudsarm, hittebestendig, kras- en slagvast en er blijven geen vingerafdrukken achter. De achterwanden zijn niet alleen in elke gewenste kleur verkrijgbaar, de achterwanden worden ook volledig op maat geleverd, dus geen voegen en naden.

Foto-achterwand

Wilt u een unieke achterwand? Dan is een foto-achterwand van Pimp Your Kitchen de perfecte keuze. Maak uw keuze uit de ruime collectie foto’s van Pimp Your Kitchen of lever uw eigen foto’s aan. De achterwand heeft absoluut geen last van hitte afkomstig van pannen, een kookplaat of opspattend vet. Sterker nog, de hittebestendige aluminium plaat gaat tijdens het productieproces al door een oven van 200 graden Celsius. Die kan dus wel tegen een beetje hitte!

Glas

Een op maat gemaakte glazen achterwand is een strakke en trendy oplossing om uw keuken een extra luxe uitstraling te geven. Glas is makkelijk schoon te maken en is bestand tegen vlekken en vingerafdrukken. U kunt kiezen uit Lacobel (glanzend met kleur) of Matelac (mat met kleur). Liever gehard glas met een kleurtje? Dat kan natuurlijk ook.

Toplaminaat Metallic

Toplaminaat metallics is een speciale collectie kunststof achterwanden uitgevoerd in zes stoere metallic kleuren. Er zijn zowel warme als koele metaalkleuren met een subtiel glimmertje. Of u nu kiest voor Sparkle Gold, Sparkle Copper, Sparkle Brown, Graphic Silver, Cool Metal of Warm Metal, het brengt zeker sfeer in uw keuken.

AluSplash

AluSplash achterwanden bestaan uit twee aluminium panelen van 0,5 mm dik met daartussen een vuurvertragende minerale kern. De achterwand is afgewerkt met een duurzame, uv-bestendige coating en verkrijgbaar in een glanzende en matte afwerking. AluSplash is hittebestendig, duurzaam, goed geprijsd én milieuvriendelijk.