HET WERKBLAD

Stijlvol en bestand tegen het zwaarste keukenwerk

Het werkblad is vaak dé blikvanger van een keuken. De keuze van het materiaal en de kleur van het werkblad bepalen voor een groot deel de sfeer die in een keuken ontstaat. Bovendien wordt het werkblad intensief gebruikt, ga maar eens na hoe vaak u daar uw maaltijd voorbereid, de afwas doet of een kopje koffie zet. Het moet dus tegen een stootje kunnen en natuurlijk moet het goed en eenvoudig te reinigen zijn. Onze hoogwaardige werkbladen zijn in verschillende materialen beschikbaar, ieder met zijn eigen unieke karakter. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van een materiaalsoort die bij uw keuken past.

Natuursteen

Natuursteen is in diverse steensoorten (bijv. graniet en marmer), en kleurtinten verkrijgbaar en kan een glanzende, matte of ruwe afwerking hebben. Het is een hard, kras vast en open materiaal. Om vlekken te voorkomen heeft een natuurstenen werkblad periodiek onderhoud nodig. Een werkblad van natuursteen is uniek en een stukje puur natuur.

Composiet

Een composiet werkblad is erg populair, niet verwonderlijk want het is makkelijk in onderhoud, door zijn dichtheid erg hygiënisch en is in veel kleuren en structuren te krijgen. Composiet is een kunstmatig gemaakt steenmateriaal en bestaat uit kwarts, hars en kleurstoffen. Een werkblad van composiet is hét alternatief voor natuursteen, het heeft wel de natuurlijke uitstraling maar vergt geen onderhoud. In ons assortiment vindt u o.a. de merken: Silestone, Caesarstone en Cosmostone. Voor elke stijl keuken is er dus wel een passend werkblad in composiet te vinden.

Keramiek

Werkbladen van keramiek zijn sterk in opkomst. Niet zo vreemd, want keramiek is onderhoudsvrij, hitte-, vlek- én krasbestendig. Het hoofdbestanddeel bestaat uit klei dat voorzien is van een print of een glazuurlaag en op hoge temperaturen in de oven gebakken wordt. Wij hebben o.a. de merken Dekton®, Neolith® en Ceramistone® in huis. Door de vele actuele kleuren, printen en texturen krijgen de werkbladen een mooie, luxe en robuuste uitstraling.

TopLaminaat®

Toplaminaat is weer helemaal van deze tijd. Waar het jaren terug als ouderwets en gewoontjes te boek stond is toplaminaat tegenwoordig weer helemaal hip. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk, maar wel gevoelig voor hete pannen. De levensechte structuren en ontelbare trendy kleuren geven het werkblad een luxe uitstraling. Er is altijd wel een variant die past bij uw keukenstijl.

DecorTop®

DecorTop is een toplaminaat met een beetje extra, namelijk met een éxtra dikke toplaag. De toplaag heeft een voelbare diepe structuur waardoor het werkblad robuuster oogt. DecorTop is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren en structuren.

TopCore®

De eigenschappen van Topcore zijn vergelijkbaar met toplaminaat. Het blad is hygiënisch, waterafstotend en eenvoudig te reinigen. Het grote verschil zit hem in de decoratieve toplaag. Topcore heeft bijzondere dessins die niet alleen eruitzien als bijvoorbeeld hout, textiel of steen, maar ook zo aanvoelen.

Fenix®

Fenix is een revolutionair nieuw kunststof materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt voor uw keuken. Een Fenix werkblad past goed in ieder keuken maar komt in een strakke, moderne keuken het best tot zijn recht. De toplaag van een Fenix werkblad is extreem mat, voelt zijdezacht aan en laat geen vingerafdrukken achter. Kleine krasjes herstellen zichzelf na het reinigen van dit werkblad. Dat verklaart ook waarom Fenix in korte tijd erg populair is geworden.

Corian®

Corian is een door en door gekleurde kunststof op acrylaat basis. Een Corian werkblad is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, anti-statisch en in veel kleuren leverbaar. Het grootste voordeel van Corian is dat de naden onzichtbaar weggewerkt kunnen worden. Zo kunnen verschillende vlakken naadloos in elkaar kunnen overlopen en ontstaat een mooi strak geheel.

RVS

Rvs is supersterk, niet poreus en makkelijk schoon te houden. Wel is het gevoelig voor krassen en zijn vingerafdrukken goed zichtbaar. De spoelbak kan worden ingelast waardoor het blad en de spoelbak één geheel worden. Het werkblad kan worden uitgevoerd met verschillende randdiktes. Wilt u een nog strakkere uitstraling aan uw keuken geven? Kies dan voor een massief roestvrijstalen werkblad in slechts 4 mm dik.